gegeten 7 augustus
ca. 400 gram witvis filets, 1 grote ui, 2 aardappels, 3 el olijfolie, 250 gram soepgroenten, 1 blik gepelde tomaten, 2,5 dl witte wijn, 1 laurierblaadje, 2 tl Italiaanse keukenkruiden, 2 visbouillontabletten, 50 gram geraspte oude kaas
In grote pan olie verhitten. Ui, aardappelblokjes en soepgroenten al omscheppend ca. 5 min. zachtjes bakken. Toevoegen: tomaten met vocht, wijn, laurierblaadje, kruiden, bouillontabletten en 0,75 liter water. Soep aan de kook brengen en met deksel op de pan ca. 30 min. zachtjes laten koken. Laurierblaadje eruit halen. Soep pureren met staafmixer. Visblokjes toevoegen en in ca. 8 min. zachtjes gaar koken. Geraspte kaas aan tafel over borden soep verdelen.
In plaats van bouillonpoeder had ik een paar lepels visfumet gebruikt. Een poedertje uit een blikje in de vakantie gekocht. Het rook zonder dat de vis erin zat al heerlijk naar vis, en de soep werd hier ook iets door gebonden. Een geslaagd experiment, gelukkig hadden we ook blikjes voor kippen- en runderfond gekocht.
Deelname aan foodblogevent augustus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten