zondag 29 augustus 2010

chocolade-notenbrood (26)

En dit zijn broodjes met alleen 200 gram chocoladedruppels en geen noten toegevoegd, omdat de chocoladesmaak toch wel erg lekker was. Gemaakt in januari 2022.

gemaakt op 12 augustus Een erg lekker brood. Volgende keer doe ik er iets meer noten in, de chocolade overheerste nu een beetje (op zich niets mis mee natuurlijk). 500 gram bloem, 7,5 ml zout, 10 gram gedroogde gist, 5 ml suiker, 150 gram chocoladedruppels (of gehakte chocola), 200 gram ongezouten walnoten/hazelnoten of een mix (nu met 150 gram gedaan), 75 gram gesmolten boter, 1 eidooier Maak een deeg van de bloem, zout, gist, suiker en 3 dl water. Laat het rijzen tot dubbele omvang, sla door. * Kneed het deeg kort door, voeg noten, chocola en boter toe en kneed nogmaals goed door zodat de vulling gelijkmatig verdeeld is. Vorm het deeg tot 2 mooie smalle lange broden en leg ze op de bakplaat. Laat afgedekt nog eens ca. 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de bovenkant van de broden met eidooier en bak ze in 35-40 minuten gaar en bruin. *Als je het deeg in de BBM maakt kun je de boter meteen toevoegen, de noten en chocola bij de piep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten