zondag 29 augustus 2010

Borrelbroodjes (27)



Gemaakt op 15 augustus

Feestelijke broodjes die ook goed ingevroren kunnen worden, bak ze dan niet helemaal af voor je ze invriest.

Maak deeg van 190 ml water, 15 ml olijfolie, 1 losgeklopt ei, 5 gram zout, 450 gram bloem, 5 gram gist.
Vulling: pesto, blokjes harde kaas van 1 cm, halve walnoten en soortgelijke dingen

Laat het deeg rijzen. Sla door en verdeel het in 5 stukken van 170 gram. Rol elk stuk uit tot een worst en verdeel die in tweeën. Snijd elke halve worst in drieën. Je hebt nu 30 stukjes deeg. Vorm van elk stukje een stevig en glad balletje. Leeg de balletjes op 2 bakplaten. Laat ze 15 minuten rusten. Doop je duim in wat bloem en druk hiermee een kuiltje in de deegballetjes. Breng hierin een vulling naar keuze aan.

Laat de broodjes afgedekt 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spuit een nevel water in de oven. Bak de broodjes 8-10 minuten tot ze lichtg oudbruin zijn. Bestrijk ze met wat olijfolie. Warm zijn ze het lekkerst.

Als de broodjes ingevroren worden: bak ze 4 minuten, vries ze in, bak ze vlak voor het serveren 6 minuten.

1 opmerking: