zondag 29 augustus 2010

Griekse sperziebonenschotel


gegeten op 10 augustus

500 gr. magere varkenslappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 3 el olie, 1 dl droge witte wijn, 3 el tom.puree, peper, 750 gr. aardappelen, 500 gr. sperziebonen, 2 el fijngehakte peterselie

Snijd het vlees in niet te kleine blokken, snipper de ui, pers de knoflook uit, snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan tot er damp af slaat. Voeg het vlees toe en bak dit bij vrij veel hitte snel rondom lichtbruin. Voeg ui en knoflook toe en roerbak dit ca. 2 min. Voeg tomaat, 4 dl water, wijn, tom.puree en wat peper toe. Breng het geheel aan de kook. Draai het gas laag, leg het deksel op de pan en laat alles 20 min. zachtjes koken. Snijd de aardappelen in blokken. Voeg aardappel en bonen aan het vleesmengsel toe. Roer alles goed dooreen. Leg het deksel weer op de pan en laat het gerecht nog ca. 25 min. zachtjes koken. Bestrooi met de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten