donderdag 14 januari 2010

zalm met ovenaardappeltjes

Gegeten op 10 januari.

Bij Appie waren de zalmmoten in de aanbieding, dus de grootste gekocht die ze hadden.













De zalm gebakken in roomboter met olijfolie, het omdraaien ging helaas mis (maar de smaak was er niet minder om).



Erbij hadden we roerbakgroenten en ovenaardappeltjes:

1 kg aardappels, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 tl zeezout, 1 el oregano, 3 el olijfolie

Aardappels schoonboenen en voorgaren in de magnetron. Oven voorverwarmen op 225 graden. In schaal knoflook, zout, oregano en olie mengen. Aardappels (met schil) in stukken snijden en door oliemengsel scheppen. Bakplaat bedekken met bakpapier en aardappels erover uitspreiden. Aardappelstukjes in 20-25 min. bruin en gaar roosteren.























's Middags hazelnootflapjes en brood gebakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten