Gegeten op 31 december 2009
Om tussen de zoete oliebollen en appelflappen iets hartigs en substantieels te eten, ipv alleen toastjes e.d. had ik mini-calzones gemaakt, misschien dat de vulling wat machtig was tussen het vette gedoe, maar ze waren wel weer heerlijk.
Deeg maken in de broodbakmachine (of op de hand) van: 260 ml water, 4 el olijfolie, 450 gram bloem, 10 ml zout, 15 ml suiker, 10 ml gist.
Vulling: 150 gram salami in blokjes, 100 gram uitgelekte gedroogde tomaatjes (fijngeknipt), 200 gram mozzarella in blokjes, 50 gram parmezaanse kaas, 100 gram bleu kaas (verkruimeld), 150 gr. Hüttenkäse, 3 el Italiaanse/Provençaalse kruiden, 4 eierdooiers.
Oven voorverwarmen op 220 graden. Voor de vulling alles door elkaar roeren. Van het deeg 4 cirkels rollen van 5 mm dik. Vulling over de bodems verdelen, stevig dichtknijpen. Op bakpapier op de bakplaat leggen, bestrijken met olijfolie. Ca. 20 minuten bakken tot ze goudbruin en goed gerezen zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten