zondag 10 januari 2010
Kip met noten en kokossaus
Gegeten op 7 januari
Je maakt het zo:
2 grote uien, 300 gram kipfilet, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 0,5 el gemberpoeder, 0,5 el kerrie, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 50 gram kokos, 75 gram ongezouten cashew noten (in stukjes gehakt)
De uien snipperen, kip in blokjes snijden. In braadpan boter verhitten. Kip in ca. 5 minuten bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Erdoor roeren: gemberpoeder, kerrie, tomatenpuree, tomaten (even kleiner maken) en 2 koppen water. Laten sudderen tot de kip gaar is. Kokos aan kip toevoegen en verwarmen. Op de borden de noten erover verdelen. Lekker met rijst waarin wat diepvrieserwten zijn meegekookt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
lekkor!
BeantwoordenVerwijderengroeten uit bergen op zoom.