zondag 10 januari 2010

Kip met noten en kokossaus



Gegeten op 7 januari

Je maakt het zo:
2 grote uien, 300 gram kipfilet, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 0,5 el gemberpoeder, 0,5 el kerrie, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 50 gram kokos, 75 gram ongezouten cashew noten (in stukjes gehakt)

De uien snipperen, kip in blokjes snijden. In braadpan boter verhitten. Kip in ca. 5 minuten bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Erdoor roeren: gemberpoeder, kerrie, tomatenpuree, tomaten (even kleiner maken) en 2 koppen water. Laten sudderen tot de kip gaar is. Kokos aan kip toevoegen en verwarmen. Op de borden de noten erover verdelen. Lekker met rijst waarin wat diepvrieserwten zijn meegekookt.

1 opmerking: