donderdag 21 januari 2010

Oosterse karbonade met groente in pindasaus


Gegeten op 18 januari

De karbo's voor het bakken ingesmeerd met een marinade van citroensap en ketjap. De jus afgeblust met wat water en gembersiroop. Voor de groenten heb ik een zak chinese roerbak gebruikt, en daar pindasaus bij geserveerd. Lekker met basmatirijst.



's middags had ik een frambozen-flan gebakken. Was ook erg smakelijk.



300 gram klein fruit (ik had diepvries frambozen gebruikt), 150 gr. bloem, 150 gr. suiker, mespunt zout, 4 eieren, 50 gr. gesmolten boter (of gewoon boter uit zo'n knijpfles), 1/2 l. melk

Verwarm de oven voor op 200 graden. Van de bloem, suiker, zout, eieren, boter en de geleidelijk toegevoegde melk een dun beslag kloppen. Het fruit over de bodem van een ingevette ovenschaal verdelen en het beslag erover schenken. In 30-40 min. goudbruin laten worden. In ruitjes gesneden serveren. Het is de bedoeling dat het gebak wat "kleverig" is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten