donderdag 21 januari 2010
Ierse kaasschotel
gegeten op 14 januari
8 sneetjes oud brood, 60 gr. zachte boter, 150 gr. geraspte pittige kaas, 4 eieren, 2,5 dl bouillon, 125 ml room, peper
Verwarm de oven voor op 150ºC. Snijd de korst van het brood en beboter het aan een kant. Bestrooi 4 sneetjes brood met 2/3 van de kaas en leg de overige 4 sneetjes er bovenop. Diagonaal doorsnijden. De kaasbroodjes over de bodem van een platte ovenschaal verdelen. Eieren, bouillon en room door elkaar roeren en over de broodjes gieten. 30 min. laten staan. De resterende kaas erover strooien en peper naar smaak toevoegen. Bakken tot het mengsel gestold en goudbruin is (ca. 30 min.). Dit is wel vrij machtig, met een salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten