donderdag 14 januari 2010

Chuck-wagonbeans op moderne wijze


Gegeten op 12 januari

Of dit echt iets met een cowboy gerecht te maken heeft, betwijfel ik, maar lekker is het wel, zeker als het zo koud is als vandaag.

1 blik bruine bonen, 1 blikje kidneybonen, 0,5 blikje maïs, 1 ui, 75 gr. chorizo (of salami) (stuk), 2 el olie, 2 dl bier, 1 el worcestersaus, 1 el mosterd, 1 el chilipoeder, 1 tl tijm, 4 dl tomatensap, 4 plakken bakbacon

Snipper de ui en snijd de chorizo in stukjes. Laat alle bonen goed uitlekken. Verhit de olie en bak ui en chorizo even uit. Schep de bonen erdoor. Voeg bier, worcestersaus, mosterd, chilipoeder, tijm en tomatensap toe en laat alles zachtjes door en door warm worden. Bak de plakken bacon uit in een koekenpan (zonder boter) en snijd ze evt. in kleine reepjes. Verdeel de bacon over de borden met bonen.
Lekker met brood om te dopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen