zondag 26 augustus 2012

Vakantie-eten: zalm en papillote


2 zalmfilets (met vel), 10 gram gesmolten boter, 8 dunne halve schijfjes citroen, 150 ml visbouillon, 50 ml droge witte wijn, 2 sjalotjes, fijngehakt, 125 ml room, 4 el kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip cirkels van 30 cm uit bakpapier of aluminiumfolie. Bestrijk met gesmolten boter. Leg op een helft van elk stuk papier een stuk zalm, leg hier 4 schijfjes citroen op. Vouw het papier over de vis. Sluit de pakketjes door de twee randen stevig samen te vouwen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) of tot de vis stevig aanvoelt.
Doe intussen de bouillon, wijn en sjalotjes in een pan en laat dit zachtjes koken tot het mengsel een stroopachtige consistentie heeft (houd ca. 3 el vloeistof over). Voeg de room toe en laat even borrelen en indekken. Breng op smaak en roer de kruiden door de saus.

Heel erg lekker gerecht, feestelijk en niet moeilijk. Voor 2 personen

Uit De complete keuken van Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen