zondag 26 augustus 2012
Vakantie-eten: coq-au-vin
2 kipfilets (stukjes), 1/2 pakje spekblokjes, 1 fijngesneden ui, olijfolie, 1 el bloem, 1 glas rode wijn, 1 glas kippenbouillon, laurier, tijm, peterselie, 1 teentje knoflook, 10 kleine uitjes, 1/2 bakje champignons (plakjes), peper
Bak de spekblokjes met de gesnipperde ui lichtbruin en neem uit de pan. Voeg wat extra olie toe en bak de kip rondom bruin. Doe spek en ui terug. Roer de bloem hierdoor. Giet de wijn en bouillon in de pan, roer tot de saus een beetje gebonden is. Voeg de kip, laurier, tijm, champignons, knoflook en uitjes toe en laat zacht pruttelen tot de kip gaar is. Garneer met verse peterselie. Lekker met rijst.
voor 2 personen, uit Kamperen in Frankrijk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten