maandag 13 augustus 2012

Vakantie-eten: gevulde groenten


Ook dit komt uit De complete keuken van Frankrijk

voor 2 personen:

1 kleine aubergine (in de lengte gehalveerd), 1 ronde courgette (gehalveerd), 2 tomaten, 1 kleine rode paprika (in de lengte gehalveerd en schoongemaakt), 3 el olijfolie, 1 rode ui (gehakt), 2 tenen knoflook (geperst), 250 gram gehakt, 25 gram tomatenpuree, 40 ml witte wijn, 25 gram Parmezaanse kaas, 40 gram broodkruim

Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een grote braadslee in met olie. Hol de aubergines en courgettes uit, laat een randje zitten. Hak het vruchtvlees fijn.
Snijd de bovenkant van de tomaten af (bewaar!). Hol uit met een lepel, vang het vocht op in een kom en hak het vruchtvlees fijn. Leg de uitgeholde groenten en de paprika's in de braadslee. Bestrijk de randjes van de aubergines en courgettes met een beetje olie. Giet 125 ml water in de braadslee.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan.  Fruit ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en bruin. Roer los met een vork. Voeg het gehakte vruchtvlees van de aubergines en courgettes toe en bak nog een paar minuten. Voeg het sap en vlees van de tomaten, de tomatenpuree en de wijn toe. Laat 10 minuten koken onder af en toe roeren.
Haal de pan van het vuur en roer de kaas en broodkruimels erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vul de groenten met het mengsel en leg de bovenkanten terug op de tomaten. Besprenkel de groenten met de rest van de de olie en bak ca. 45 minuten tot de groenten gaar zijn.

1 opmerking:

  1. Dit ziet er altijd heerlijk uit. Ik weet dat veel mensen zoiets maken maar ik heb het nog nooit gegeten. Lijkt me lekker.

    BeantwoordenVerwijderen