maandag 13 augustus 2012

Vakantie-eten: roggevleugel met botersaus



Ook uit De complete keuken van Frankrijk.

Volgens het recept heb je per persoon een vleugel van 250 gram nodig. De kleinste vleugel die wij konden krijgen was bijna 900 gram. Dus die hebben we gedeeld.

Een lekker gerecht (bij de pommes boulangeres gegeten).

courtbouillon: 50 ml witte wijn, 1 ui, in ringen, 1 worel, in plakken, 1 laurierblad, 4 zwarte peperkorrels

roggevleugel(s), 50 gram boter, peterselie, 1 el kappertjes (afgespoeld en drooggedept), zout en peper

Doe voor de courtbouillon de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 500 ml water in een diepe pan, breng aan de kook en laat twintig minuten zachtjes pruttelen. Zeef en giet terug in de schone pan
Voeg de rog toe en pocheer deze 10-15 minuten totdat de vis makkelijk uiteenvalt er je erin prikt. Neem uit de pan, laat uitlekken, dek af en houd warm.

Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op een matig vuur bruin worden. Haal de pan van het vuur en roer de kappertjes, zout en peper erdoor. Giet de saus over de vis en dien op.

De peen en ui smaken ook erg lekker als groente bij de vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen