maandag 13 augustus 2012

Vakantie-eten: pommes boulangeres


Uit De complete keuken van Frankrijk

voor 2 personen:

500 gram aardappels, 1 grote ui, zout en zwarte peper, 250 ml hete bouillon, 15 gram boter in blokjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardappels in dunne plakjes en de ui in dunne ringetjes. Leg de aardappels en ui in laagjes in een platte schaal van 30 x 10 cm en strooi zout en peper over de lgagen. Eindig met aardappels. Giet er de bouillon over en verdeel er de blokje boter over.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem dertig minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en druk op de aardappels zodat ze ondergedompeld blijven. Laat nog 30 minuten bakken, of tot ze zacht zijn, en de bovenlaag mooi bruin is.
De bovenste aardappeltjes worden lekker bruin en zoetig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen