maandag 13 augustus 2012

UIT ETEN IN PRAAG

In april zijn we een paar dagen naar Praag geweest. Praag is een heerlijke stad waar je ook goed  en betaalbaar kunt eten.


Varkensknie van 1 kg

heerlijk sinaasappelgebak bij Obecni Dum

ham en braadworst op het Wenceslasplein

Geweldig gegeten in  de tuin van Alchemist in de buurt van de Karelsbrug (linkeroever). Ga wel in de tuin aan de overkant van het hotel zitten, daar is een heerlijke 1001-nacht sfeer. Gegeten: allerlei heerlijke Italiaanse kazen, worsten, ingemaakte groentes.
Risotto met rode wijn en kaas (ziet er niet uit, is heerlijk) en Spaghetti met schelpjes

Dan nu een waarschuwing: ga nooit, en dan bedoel ik ook echt NOOIT eten in het restaurant dat je bereikt door het nauwste straatje van Praag (ook aan de linkeroever, dichtbij de Karelsbrug). Het ziet er natuurlijk erg leuk uit: het doorlopen van dit straatje is geregeld met een stoplicht. Loop desnoods even het steegje door, maak een foto, en ga snel weer naar boven, want hier krijg je wijn die waarschijnlijk is aangelengd met water uit de Moldau, goulash uit blik met rauwe ui en paprika erop gegooid. Verder krijgen ze het hier voor elkaar om eend, knedly (deegknoedels) en ham en die ook uit blik kwamen (herkenbaar aan de ronde vormen) halflauw te serveren. Dit hebben we niet opgegeten, het was ongeveer het ergste wat we ooit, waar ter wereld ook, op ons bord zagen. Na een klein gesprek met de hoofdober (die natuurlijk best wist wat een tourist-trap het restaurant was) hoefden we alleen de wijn te betalen en zijn we snel ergens anders gaan eten. Wel een aparte belevenis trouwens: honderden restaurants en dan zoiets slechts uitkiezen!!


Veel viezer kun je het niet krijgen!

Hierna zijn we van de weeromstuit aan de overkant van het zijstroompje van de Moldau gaan eten bij Kampa. Daar hadden we toch al zin in, maar de prijs hield ons een beetje tegen (en ook dat je eigenlijk ruim van te voren moet boeken maakte het wat moeilijk). Na ons avontuur wilden we toch wel heel graag ECHT LEKKER eten en hebben we gevraagd of ze misschien een tafel voor 2 hadden. We hadden geluk, er was nog 1,5 uur ruimte.
Nou, als je eens bijzonder wilt eten (zowel wat eten als plek betreft: als je buiten zit, zit je op een terras dat min of meer boven de Moldau hangt, dus een geweldig uitzicht, ook op de Karelsbrug), dan ben je hier aan het goede adres. Kijk eens hoe lekker en fraai het er allemaal uitziet!

Voorafjes: king crab roll met dille-olie en kaviaar en een tompouce met aubergine roomkaas en tomaatjes. 
Hoofdgerechten: in olijfolie gepocheerde heilbot met groentenschuim en truffel; kreeft gepocheerd in vanilleboter, met selderijragout en druivensaus.
De laatste avond in het hotel hadden we nog wat lekkers geknabbeld bij een glaasje wijn:

pate met pistachenootjes; plakjes eendenborst en rolletjes gemaakt van konijn, pistachenootjes met een heerlijke compote erbij.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten