maandag 28 mei 2012

zalm-preitaart



Uit het Tip Hartige taartenboekje van heel lang geleden!

2 preien, 1 el boter, 1 blik zalm (440 gram), 3 eieren, 2 el bloem, 1 el room, 3 el witte wijn, 1 tl paprikapoeder, worcestershiresaus, 5 plakjes bladerdeeg

Prei in dunne ringen snijden. Boter verhitten. Prei in ca. 3 min. zachtjes fruiten. Zalm afgieten en vel/graatjes verwijderen, in diep bord zalm met vork loshalen. Boven 2 kommen eieren splitsen. Dooiers losroeren met bloem, room, wijn, paprikapoeder, zout en peper. Zalm en prei erdoor scheppen. Op smaak maken met enkele druppels worcestershiresaus.

Oven voorverwarmen op 240 graden. Springvorm van 24 cm invetten en bekleden met bladerdeeg. Eiwitten stijfkloppen. Door zalmmengsel scheppen. Mengsel overdoen in springvorm. In midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaarbakken. Evt. afdekken met aluminiumfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen