maandag 28 mei 2012

Couscoussalade


een heerlijke frisse salade, vol van smaken!

1 kleine komkommer, 3 bosuitjes, 3 geroosterde paprika's (pot), 4 rijpe tomaten, flinke bos platte peterselie, 4 takjes munt, 50 gram amandelschaafsel, 250 ml groentebouillon, 500 gram couscous, 5 el olijfolie, sap van 1 citroen, harissa

Snijd de komkommer in vieren, verwijder de zachte kern en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. spoel de paprika af en snijd grof. Snijd de tomaten grof. Hak de peterselie en munt fijn.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin. Breng de bouillon aan de kook, giet op de couscous in een ruime schaal en laat 5 minuten wellen. Roer de korrels los met een vork.
Maak een dressing van de olie, het sap en een beetje harissa. Meng alles door de couscous. Laat de smaken intrekken in de koelkast. Haal een uur van te voren uit de koelkast zodat de salade op kamertemperatuur kan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen