maandag 28 mei 2012

Kip in sticky ketjap saus


Recept uit de Foodies februari 2010. De saus was niet zo plakkerig als ik verwacht had, maar het was zeker bijzonder smakelijk.

1 stukje verse gember, 4 teentjes knoflook, 1 tl sesamolie, 1 tl gemalen zwarte peper, 75 ml droge sherry, 120 ml honing, 80 ml sojasaus (1 el vissaus), 2 el sesamzaadjes, 1 kg drumsticks

snijd voor de marinade de gember in dunne schijfjes. Pel en snipper de knoflook. Meng met de overige ingrediënten en verdeel het geheel over de drumsticks. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 4 uur of overnacht in de koelkast marineren. Doe de drumsticks met de marinade in een ovenschaal en bak 40-60 minuten in een oven van 180 graden. Draai ze tussendoor een aantal keren om en bedruppel steeds met de marinade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen