maandag 28 mei 2012

kip met geitenkaas en rucola



Recept uit een Good Food uit 2001. Smaakte bijzonder goed!

Voor 2 personen: 3  dikke tenen knoflook, 3 el gehakte peterselie, 3 el olijfolie, 2 kipfilets, 100 gram zachte geitenkaas, tijm, 500 gram kleine aardappels, 75 gram rucola

Verhit de oven voor op 200 graden. Sudder de knoflook in een beetje kokend water tot ze zacht zijn (4-5 minuten). Giet af en hak fijn. Meng met de peterselie en 1 el olie. Maak in iedere filet 3 schuine, diepe, insnedes. Verdeel de helft van de knoflookmix hierover, wrijf ook wat in de inkepingen. Snijd de kaas in 6 stukken. Stop deze met wat tijm in de inkepingen. Leg de kip in een schaal en zet ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kip volledig gaar is. Kook intussen de aardappels, giet ze af en maak ze wat kleiner met een vork. Roer de rucola erdoor en meng de rest van het knoflookmengsel en de olie erdoor. Breng op smaak met zeezout.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen