maandag 28 mei 2012

Langwerpige preitaart



een lekkere zachte preitaart, zonder dikke room/kaaslaag, dus ook nog eens slank.

4 velletjes bladerdeeg, 3 preien, 200 ml witte wijn, beetje boter, tijm, 75 gram geraspte harde geitenkaas

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze in de lengte uit tot een lange smalle strook. Leg deze op bakpapier op een bakplaat. Maak met de achterkant van een mes een inkerving binnen de rechthoek, als een schilderijlijst.

Snijd de preien in stukken, net zo breed als de lap bladerdeeg. Stoof ze in ongeveer 20 minuten gaar in de witte wijn, klontje boter, tijm, wat peper en zout. Schep ze uit het vocht en dep ze heel goed droog. Leg ze binnen de rechthoek op het bladerdeeg. Rasp er de geitenkaas over.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de taart in ca. 25 minuten gaar.

De gestoofde prei is op zich ook heel er lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen