maandag 28 mei 2012

amandelbroodjes (114)





Lekkere broodjes uit de Tip van maart 1984




Maak een zacht deeg van: 1,5 dl lauwe melk, 1 el zachte boter, 250 gram bloem, snuf zout, 3 el witte basterd suiker, ruim 5 ml gist. Laat dit 45- 60 minuten rijzen tot dubbel volume.


Extra nodig: 150 gram amandelspijs, losgeroerd met ca. 2 el geklopt ei


Bestuif het aanrecht met 25 gram bloem. rol het deeg uit tot een lap van ca. 30 x 18 cm en 1 cm dikte.
Verdeel de amandelspijs over het deeg. Rol dit in de lengerichting vanaf 2 kanten op, zodat je een soort vlinders krijgt. Snijd in stukken van ca. 2,5 cm dikte (ca. 7). leg op een bakplaat, zo'n 10 cm van elkaar. Afdekken met plastic folie, nog zo'n half uur laten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de folie van de broodjes en bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en mooi bruin. Evt. bestrijken met verwarmde abrikozenjam.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen