maandag 20 juni 2011

Vruchtenbolletjes (98)



Nummer 100 komt in zicht en het wordt moeilijker om een keuze te maken wat nog binnen mijn broodproject komt, er zijn nog zoveel broden en broodjes die ik uit wil proberen (en die ik natuurlijk een keer ga maken). Deze keer heb ik gekozen voor lekkere sappige vruchtenbolletjes.

Maak deeg van 250 gram bloem, 3,5 gram gedroogde gist, 30 gram witte basterdsuiker, 1,5 dl lauwe melk, evt. 2,5 ml glutenpoeder.
Laat rijzen tot dubbel volume.
Meng intussen de vulling: 100 gram rozijnen, 75 gram krenten, 50 gram gemengde gedroogde vruchtjes, 1/2 tl kaneel.
extra: 1 losgeklopt ei om te bestrijken

Sla het deeg door en meng de vulling erdoor. Verdeel het deeg in 8 porties en vorm er ronde of ovale broodjes van. Laat de broodjes nog ca. 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bestrijk de broodjes met het ei. Zet de bakplaat in de oven en schakel de oven terug naar 200 graden. Bak de broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. Heerlijk (nog warm) met roomboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen