zaterdag 11 juni 2011

tomatensoep met maïs en kaas



750 gram rijpe tomaten, 1 grote ui, 175 gram belegen komijnekaas (stukje), 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 tl kerrie, 2 kruidenbouillon-tabletten, blikje maïs, 10 sprietjes bieslook, peper

Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Ui snipperen, kaas grof raspen. In pan olie verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerrie toevoegen en ca. 1/2 min. zachtjes meebakken. Tomaat en 1 liter water toevoegen. Bouillontabletten verkruimelen. Soep met deksel op pan ca. 20 min. zachtjes laten koken. Maïs laten uitlekken. Bieslook fijnknippen. Maïs door soep roeren. Soep nog ca. 3 min. op laag vuur verwarmen, af en toe roeren. Bieslook erover strooien, peper erbij. Soep op borden scheppen. In midden van elk bord schep kaas doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen