woensdag 8 juni 2011

rijstsalade met aardbei en kip

1 ui, 6 el olie, 1 el kerrie, 250 gr. pandan- rijst, 3 tl bouillonpoeder, 350 gr. kipfilet, 2 nectarines, 250 gr. aardbeien, 1 bosui, 3 el citroensap, 2 tl honing, 2,5 tl mosterd, 200 gr. slamelange, 100 gr. gezouten cashewnoten

Snipper de ui. Verhit 2 el olie. Ui en kerrie ca. 1 min. fruiten. Rijst toevoegen en ca. 1 min. fruiten. 4 dl water toevoegen met bouillonpoeder. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen kipfilet gaarmaken (bij voorkeur in grillpan, anders even bakken) en in stukjes snijden. Aardbeien in vieren snijden. Nectarines in blokjes snijden. Bosui in dunne ringetjes snijden. In schaal rest van olie, citroensap, honing en msoterd tot sausje kloppen. Sla over vier borden verdelen. Rijst, kipblokjes, bosui, aardbeien en nectarine door sausje scheppen. Rijstsalade op sla scheppen en er wat cashewnoten over verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen