dinsdag 28 juni 2011

pittabroodjes (102)



Af en toe doe ik eens een poging om pittabroodjes te bakken. het is leuk om te doen, maar ze worden niet altijd goed (wel meestal lekker). Met dit recept kreeg ik aardige envelopjes, dus het goede pittabroodje is binnen bereik.

Maak een deeg van 210 ml water, 1 el olijfolie, 350 gram bloem, 7,5 ml zout, 5 ml suiker, 7,5 ml gist.

Laat het deeg 30 minuten rijzen. Sla het door op een licht met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het in 6 tot 10 gelijke stukken. Vorm van elk stuk een balletje. Dek af met ingevet cellofaan en laat ze 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 230 graden.
Rol elk balletje uit tot een ovaal of cirkel van maximaal 5 mm dik. Bestrooi alle broodjes licht met bloem. Bedek ze met ingevet cellofaan en laat ze weer 10 minuten rusten.
Leg de broodjes op bakplaten en bak ze 5-6 minuten of tot ze opgezwollen en lichtbruin zijn. laat afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen