dinsdag 21 juni 2011

Chinees kipbroodje (99)


Erg lekkere hartige broodjes, allerlei vullingen zijn natuurlijk mogelijk.

Maak deeg van: 140 ml lauwe melk, 225 gram bloem, 2,5 ml zout, 2,5 ml suiker, 15 gram boter, 7,5 ml gist.
Laat het deeg rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
Maak intussen de vulling: 300 gram kipfilet in blokjes een half uur laten marineren in 1 el zonnebloemolie, 2 el sojasaus, 1 el vloeibare honing, 1 tl djahe;
Verhit 1 el olie in een wok, roerbak de kip met de marinade 5-6 minuten. Voeg 3 fijngehakte lente-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Schep er 1 el gehakte verse koriander en zet koud weg.

Sla het deeg door, verdeel het in achten. Rol elk stukje deeg uit tot een schijf van 13 cm. Verdeel de vulling over het midden van de schijfjes. Vouw de randen van de schijfjes omhoog zodat ze de vulling bedekken en druk ze dicht. Leg de broodjes met de naad omlaag op de bakplaat. Dek ze af met ingevet cellofaan en laat ze op een warme plaats in ca. 30 minuten tot bijna dubbele omvang rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Bestrijk de broodjes bovenop met eidooier losgeklopt met 1 el water. Bestrooi ze met sesamzaadjes.
Bak de broodjes in 18-20 minuten goudbruin. Serveer ze warm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten