zaterdag 11 juni 2011

kaas-walnotenbrood (97)
Heerlijk luchtig brood

Deeg maken van: 320 gram lauwwarm water, 400 gram tarwebloem, 100 gram roggemeel, 10 gram glutenpoeder (optioneel), 7 gram droge gist, 3 eetlepels zonnebloemolie, 7,5 ml zout. Vulling: 150 gram grof gehakte walnoten, 75 gram belegen geraspte kaas

Vorm van het deeg een bal en doe het deeg over in een licht met olie ingevette kom, 1 keer keren zodat alle kanten met olie bedekt zijn. Laat afgedekt in ± 60 minuten tot dubbele volume rijzen.

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek. Druk het deeg uit tot een rechthoekige lap. Verdeel de walnoten en de kaas erover. Opvouwen en de vulling erdoor kneden. Weer tot bal vormen, terugdoen in kom en in ± 45 minuten tot dubbele volume laten rijzen. Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en vorm tot een langwerpig brood. Laat afgedekt in ± 45 minuten tot bijna dubbele volume rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 220 ºC.
Snijd het brood enkele keren in. Besproei het brood en de wanden van de oven met water en doe direct de deur dicht. Herhaal dit besproeien met water nog 2 keer in de 1e vijf minuten van de baktijd. Bak het brood in 30 - 35 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.een recept uit de keuken van Arden, een beetje aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten