woensdag 8 juni 2011

kaas-spekbroodtaart (95)

Een erg lekkere hartige taart gemaakt met brooddeeg.

Deeg maken van:
225 gram bloem, 5 ml gist, 5 ml zout, 7,5 ml suiker, 130 ml water, 1 el boter

Verder nodig: 2 grote uien, 125 gram spekreepjes, peper, oregano 1 el boter, 200 gram plakjes jongbelegen kaas

Deeg laten rijzen tot dubbel volume.
Intussen de uien snipperen. 1 el boter verhitten, daarin de spekreepjes 3 minuten uitbakken. gesnipperde ui 3 minuten meebakken. Oven voorverwarmen op 225 graden. Springvorm van 24 cm invetten. Deeg doorslaan en in vorm uitdrukken met opstaande rand van ca. 4 cm. Spek-uimengsel over taartbodem verdelen. bestrooien met peper en oregano. Kaas hierop leggen. In midden van oven kaastaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaarbakken. Rand van vorm verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen