donderdag 10 februari 2011

zalm van de frytop met gepofte aardappel

De fry-top bevalt prima, de zalm smaakte echt zo lekker nadat hij hierop gebakken was.


Erbij gepofte aardappels

4 grote aardappels, ca. 150 ml Griekse yoghurt, 3 eetl. peterselie, fijngehakt (vers of diepvries), 3 eetl. bieslook, helft fijngesneden, helft in stukjes van 1 cm, 1 teentje knoflook, geperst, 1/2 rode ui, fijngehakt, zout en versgemalen peper
100 g bacon

Gaar de aardappels voor. Bak de bacon droog tot hij knapperig is en verdeel in stukjes. roer de andere ingrediënten door elkaar, snijd de aardappels in en schep er wat vulling en bacon op.

Bereiden:
Leg de ingepakte aardappels in de oven en laat ze in 45 minuten door en door gaar worden. Roer de yoghurt los met peterselie, fijngesneden bieslook, knoflook en ui. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een koekenpan droog voor en leg de hamplakjes erin, ze trekken direct krom. Bak de hamplakjes tot ze net bruin worden, keer ze dan en bak de andere kant nog even, zodat ze knapperig zijn. Leg ze op een laagje keukenpapier en verkruimel ze. Haal de aardappels uit de folie en leg ze op de borden. Trek de schil wat verder open en haal het kruim met een vork los. Schep op elke aardappel een volle lepel kruidenyoghurt en bestrooi ze met krokante ham en grof gesneden bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten