donderdag 10 februari 2011

chocolade batons


net nog even tijd om wat extra te bakken. zo'n vrije donderdag vliegt altijd om, maar die nieuwe oven trekt zo aan me, dat ik toch nog wat vlugs gemaakt hebt, het zijn een soort meringues. Erg zoet! maar wel lekker. Het worden er heel veel (op de foto staat nog niet eens de helft). Volgende keer maak ik een half recept.

Voor 2 bakplaten

3 eiwitten, 300 gram fijne tafelsuiker, 30 gram cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met de handmixer stijf. Klop de suiker er lepel voor lepel door. Zeef het cacaopoeder boven de kom en spatel het heel luchtig door de eiwitten. Doe het mengsel over in een spuitzak met grove kartelmond. Spuit op de bakblikken op enige afstand van elkaar reepjes eiwit van ca. 7 cm lang en 2 cm breed. Bak de batons 20 min. Schakel de oven uit en laat ze nog 10 min. in de oven staan. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen