donderdag 17 februari 2011

Madeleines


In het najaar had ik in Lille een silicone Madeleine-vorm gekocht en nu dan eindelijk eens Madeleines gebakken.
Het zijn lekkere, luchtige cakejes geworden met een dik buikje.

Recept voor 18 Madeleines

2 grote eieren, 130 gram suiker, 1 tl vanille- of amandel-aroma, 1/2 tl geraspte citroenschil, snufje zout, 125 gram bloem, 150 gram gesmolten (afgekoelde!) boter, evt. boter om in te vetten, poedersuiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de eieren en suiker met een mixer romig. meng het aroma, raspsel en zout erdoor. voeg langzaam de bloem toe en klop tot het geheel net gemengd is. Schenk de afgekoelde boter er geleidelijk bij en meng hem erdoor. Schep ongeveer 1 el beslag in de holte (de holte mag behoorlijk vol zijn). Bak de Madeleines 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Af laten koelen op een rooster.

later nog chocolademadeleines gemaakt

2 opmerkingen:

  1. Ze zijn mooi geworden. Ik ben niet echt een fan van madeleines. Ze zijn super mooi, maar de smaak vind ik altijd tegenvallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb heel veel recepten voor madeleines gezien, de een nog ingewikkelder dan de andere, bij sommige recepten begin je de avond te voren al met boter smelten, roeren, laten rusten. en dat voor deze kleine cakejes. Het leuke van dit recept is dat het in nog geen half uurtje klaar is, en dat ze toch lekker zijn. En het aantrekkelijkste is natuurlijk het uiterlijk!

    BeantwoordenVerwijderen