donderdag 10 februari 2011

couscoussalade met tuinerwten



2 personen
1/2 pak couscous (à 400 g), 3 eetlepels olijfolie, 300 g doperwten (diepvries), 1 gele paprika, 3 bosuitjes , 1/2 zakje verse munt (à 15 g), 200 g zachte geitenkaas, peper

Couscous in ruime kom doen en er ca. 3 dl kokend water over schenken. Olie toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken. Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. kaas in stukjes verdelen. Muntblaadjes fijnsnijden.

Erwten, bosui, paprika, munt en kaas door afgekoelde couscous roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen