zondag 27 februari 2011

waldkornbrood (66)



Vorige week hebben we het e.e.a. aan meel gehaald bij de molen in IJsselstein (wat je op de foto op hun website ziet is trouwens ongeveer een derde tot de helft van wat ze hebben). We hebben ook waldkornmeel gehaald, en daar heb ik 27 februari een brood van gemaakt. Ik had het laten rijzen in zo'n leuk rond rijsmandje, en daardoor ziet het er meteen mooi uit. Het smaakt trouwens ook goed!

200 g waldkornmeel, 300 g tarwebloem, 2,75-3 dl lauw water, 1 el gedroogde gist, 10 ml suiker, 10 ml zout, 2 el olie

Maak van alle ingrediënten een deeg. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen. Sla voorzichtig door en vorm een bol. Laat het nog eens 20-30 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 200ºC en bak het brood ca. 45 minuten. Uit de oven halen en af laten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen