donderdag 8 maart 2012

Stoofvlees met bier en sjalotten uit de oven



Recept uit de Delicious van maart 2012

Heerlijk vlees met donker bier, bleekselderij, knoflook, wortel, sjalotjes, bacon. Het wordt in de oven op 150 graden gegaard. Volgens het recept in 2,5 uur, ik heb het 3,5 uur in de oven gehad. 



35 gram bloem, 750 gram riblappen (blokjes van 3 cm), 60 ml olijfolie, 2 stengels bleekselderij (boogjes), 3 tenen knoflook (gehakt), 4 dikke plakken bacon (in stukken), 2 el tomatenpuree, 250 ml donker bier, 500 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 1 el boter, 40 gram gepelde kleine sjalotten, 4 winterpenen in schijven

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestuif het vlees licht met de bloem, schud de rest eraf, bewaar dit. Verhit 40 ml olie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad het vlees in delen in 3-4 minuten al omscheppend rondom bruin. Neem uit de pan en zet apart. Draai het vuur lager, voeg de rest van de olie, bleekselderij, knoflook en spek toe. Roerbak 3-4 minuten tot de groente zacht is. Doe het vlees terug in de pan, voeg tomatenpuree en de achterghouden bloem toe en roer 1 minuut. Voeg bier, bouillon, laurierblad toe en roer door elkaar. Breng zachtjes aan de kook, dek de pan af en laat 2,5 uur stoven in de oven.Verhit de boter in een grote koekenpan en roerbak de sjalotjes 3-4 minuten tot de buitenste laag zacht wordt. Voeg de sjalotjes en wortel toe aan de ovenschotel en zet afgedekt nog 1 uur in de oven  of tot het vlees zacht en gaar is en de saus wat dikker.


1 opmerking:

  1. Gewoon heerlijk. Het vlees is door en door gaar en de smaak is heerlijk stevig.
    Opgediend met gekookte aardappels en haricots verts.

    BeantwoordenVerwijderen