dinsdag 27 maart 2012

Brood met gedroogde tomaten


In de herhaling! lekker brood

500 gram bloem, 1 tl zout, 7 gram gedroogde gist, 2,5 dl melk, 4 el olie (evt. van de tomaten), 1 ei (gesplitst) 10 fijngesneden, gedroogde tomaten, 1,5 el gedroogde Provençaalse kruiden

Deeg kneden van bloem, zout, gist, melk, kruiden, olie en eigeel. Deeg 30 minuten afgedekt met vochtige theedoek of plastic folie laten rijzen. Tomaten evt. laten weken en in kleine stukjes snijden. Deeg platduwen en tomaten erdoor kneden. Langwerpig brood vormen en dit op een warme plaats nog ca. 1 uur laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 225 graden. Bakplaat bekleden met bakpier. Eiwit loskloppen en gerezen brood er dun mee bestrijken. Brood in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit oven korst van brood dun bestrijken met water. Op rooster laten afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen