vrijdag 9 maart 2012

Kerrieaardappelgratin


Nog een lekker gerecht uit de Delicious van maart 2012. 


Ik vond de hoeveelheid ui die ze in de Delicious gebruiken wat aan de zuinige kant. 
Voor 3 personen

3 uien in dunne halve ringen, 2 el olijfolie + etra voor het besprenkelen, 2 el boter, 2 el kerriepoeder, 400 ml bouillon, 1 tl kurkuma, 800 gram aardappels, geschild in dunne plakken

Bak de ui met de olijfolie, boter en wat zeezout in een koekenpan op matig vuur onder af en toe omscheppen 20 minuten tot de ui zacht is. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 5 minuten. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een steelpan de bouillon aan de kook. Voeg de kurkuma toe en roer om op te lossen. Draai het vuur uit. Verdeel in een gratinschaal de helft van de aardapels over de bodem en bestrooi met de helft van de ui. Herhaal. Schenk de bouillon erover, besprenkel met een beetje olie, dek af met aluminiumfolie en bak 1 uur in de oven. Verwijder het folie, verhoog de temperatuur tot 200 graden en bak nog 30 minuten. Lekker bij kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen