zondag 21 november 2010
shoarma-kekererwtensoep
gegeten op 14 november
1 blikje kekererwten, 400 gram shoarmavlees, 2 uien, 1 blik tomaten, 3 el olie, 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, zwarte peper, 6 el fijngehake koriander, 4 el peterselie, 1 blikje tomatenpuree
Laat de kekererwten uitlekken. Snipper de uien. Maak de tomaten klein. Verhit de olie en bak het vlees met de ui, papirkapoeder, gemberpoeder en peper al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg de kekererwten, tomaat met sap, 4 el koriander, peterselie en 1 liter water en 1 liter bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak. Bestrooi met de rest van de koriander.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten