zaterdag 13 november 2010

Mosselen met 2 sauzen



Voor 4 personen: 2 sjalotjes, 1 prei, 1 kleine winterwortel, 1/2 bosje peterselie, 4 takjes selderij, 2 dl droge witte wijn, 2 bakken mosselen, 1 bekertje crème fraiche, 5 el mayonaise, 1 el Zaanse mosterd, peper, 10 sprietjes bieslook, 1 el bloem

Sjalotjes snipperen. Prei in dunne ringen snijden, wortel in stukjes. In een grote pan doen: helft van sjalot, prei en wortel. 1/4 deel van de peterselie en de helft van de selderij erboven fijnknippen. 1 dl wijn bij de groente in de pan schenken. Mosselen onder stromend water schoonmaken. Inhoud van 1 bak op de groenten leggen. Met een deksel op de pan de mosselen in ca. 8 min. koken tot ze allemaal openstaan. De pan af en toe heen en weer schudden. In een kommetje een sausje roeren van de crème fraiche, mayonaise, mosterd en peper. Helft van de peterselie en de bieslook erboven fijnknippen.

Laat in 3/4 dl kookvocht met 1/2 dl slagroom ongeveer 100 gram Gorgonzola smelten. Warm bij de mosselen serveren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten