zondag 21 november 2010

gevuld uienbrood met gehakt (47)


gegeten 15 november

250 gram bloem, 3 gram gist, 10 gram boter, 5 ml zout, 7,5 ml suiker, 130 ml water. Vulling: 2 uien, 1 gele paprika, 250 gram gehakt, 1 tl paprikapoeder, 2 el paneermeel, 1 ei, 2 el peterselie, 100 gram geraspte jonge kaas

Maak het deeg en laat het deeg 30 minuten rijzen.

Snipper 1 ui, snijd de andere in ringen. Snijd de paprika in stukjes. Verhit 30 gram boter in een koekepan en fruit de gesnipperde ui en de paprika ca. 8 minuten. Verhit de rest van de boter in een andere pan en fruit de uiringen ca. 8 minuten. Doe het gehakt in een kom, voeg naar smaak zout en peper toe, het paprikapoe-der, paneermeel, ei, peterselie, gesnipperde ui en paprika. Kneed het goed door elkaar.

Rol het deeg uit tot een lap van ca. 20 x 30 cm en leg het gehakt in het midden van het deeg. Vouw het deeg over het gehakt en plak de randen stevig op elkaar met wat water. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en leg het brood met de naad naar beneden erop. Strooi de helft van de kaas over het brood, verdeel de uiringen erover en strooi tenslotte de rest van de kaas erover. Bak het brood in het midden van een voorverwarmde oven (225 graden) in 30-40 min. gaar.

lekker met tomaatjes met koriander: 1 el balsamico-azijn, 2 el olijfolie, 1 bakje kerstomaatjes (door midden gesneden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten