zondag 21 november 2010

kaneel-suikerbrood uit karinthië (49)


gemaakt 21 november

een heel zoet brood! het deeg is heerlijk luchtig

Deeg maken van:
500 gram bloem, 7 gram gedroogde gist (1 zakje), 5 ml zout, 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 tl amandelaroma, 2 eieren, 10 gram gesmolten boter en 1,75 dl melk.
Vulling: 150 gram grove kristalsuiker, 30 gram kaneel, 150 gram rozijnen, melk

Laat het deeg rijzen. Sla het door en rol het uit tot een lap van 0,5 cm dik. Strooi de suiker, kaneel en rozijnen er gelijkmatig over en rol het deeg vanaf de lange zijde op. Vorm van de rol dan een slak en leg het deeg in een beboterde springvorm (24 cm). Laat het deeg afgedekt ca. 15 minuten rijzen. Bestrijk het licht met wat melk (en snijd de bovenkant hier en daar in, was ik vergeten). Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood in 40-45 minuten gaar. evt. afdekken met aluminium folie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten