zaterdag 13 november 2010
brocolli-witte bonensoep
gegeten 5 november
500 gram broccoli, 100 gram spekblokjes, 100 gram chorizo, 1 rode paprika, 1 grote pot witte bonen, 1 blikje maïs, 1 teentje knoflook, 2 dl witte wijn, 2 tl majoraan, peper, 3 vleesbouillontabletten
In 1,5 dl water broccoli gaar koken. Intussen in pan met dikke bodem spekblokjes zachtjes uitbakken tot ze krokant en bruin zijn. Chorizo in heel kleine blokjes snijden, door spek scheppen en ca. 3 min. zachtjes meebakken. Intussen paprika in heel kleine blokjes snijden/ Spek en chorizo met schuimspaan uit pan scheppen (spekvet bewaren) en op keukenpapier laten uitlekken. In keukenmachine (of met staafmixer) achtereenvolgens broccoli met kookvocht en witte bonen met vocht pureren. Maïs laten uitlekken. In pan 2 el spekvet verhitten. Knoflook erboven uitpersen. toevoegen: 7 dl water, wijn, broccoli-bonenpuree, mais, paprika, majoraan en peper. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Al roerende aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes laten koken. Spekmengsel over soepkommen verdelen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten