zondag 14 april 2013

Wildwestrijst

Recept uit de Allerhande februari 2013.

Ik was erg nieuwsgierig wat dit zou zijn: een smakelijke pot eten.


2 el zonnebloemolie, 2 rode uien, gesnipperd, 1 pak meergranen rijst (275 g), 1 blik chilibonen (400 g), 3 el gedroogde cranberry's, 1 1/2 groentebouillontablet, verkruimeld, 1 pompoen, handje bieslook (fijngesneden)

Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee.
Voeg de bonen, cranberry's, bouillontabletten en 750 ml heet water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in stukjes van 1 cm.
Schep de rijst, bonen en pompoen in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en stoof in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Neem de schaal uit de oven, schep de bieslook erdoor en strooi er eventueel nog wat overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen