dinsdag 2 april 2013

Varkenshaas gevuld met pruimen in room-cognacsaus



2 varkenshazen, 12 gedroogde pruimen zonder pit, 2 appels, ongeschild in partjes, 2 rode uien, in partjes, 2 tl fijne tafelsuiker, 1,25 dl slagroom, 2 el cognac, 1 el geknipte bieslook, olie

Grill- of bakplaat.

Snijd de varkenshaasjes in de lengte open (niet helemaal, zodat je een zakje krijgt). Vul met de pruimen. Bestrooi de appel en ui met de suiker.
Verhit de grillplaat en vet hem in met olie.
Leg het vlees en de appel en ui op de bakplaat. Bak alles onder regelmatig keren (zo'n 10 minuten) tot het vlees gaar is en de appel en u zacht zijn.
Meng intussen room, cognac en bieslook in een steelpannetje. en Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes koken tot hij iets ingedikt is. Breng op smaak.

Lekker en feestelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen