dinsdag 2 april 2013

Advocaat-cake met chocolade



Lekkere smeuïge cake, als je hem een dag laat staan, komt de advocaatsmaak wat meer naar voren.

150 gram zachte boter, 150 gram bloem, 90 gram chocoladedruppels (mag best wat meer zijn), 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 kleine eieren, 5 gram bakpoeder, 90 ml advocaat

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulband van 1,5 liter in met wat boter en bestuif hem met bloem. Klop de boter, suiker, vanillesuiker met een mixer romig. Roer de eieren er een voor een doorheen. Meng bloem met het bakpoeder en roer door het beslag. Roer de advocaat erdoor, en tenslotte de chocolade. Schep in de tulbandvorm en bak 45-50 minuten tot de cake gaar is. Laat ca. 30 minuten in de vorm afkoelen en stort op een rooster.


Recept uit Foodies, april 2013, aangepast aan het formaat van mijn tulband-vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen