donderdag 18 april 2013

Uien tarte-tatin



Ik kreeg de vulling niet zo netjes onder het deeg, door het karameliseren waren de uien uit elkaar gevallen. De smaak was er echter niet minder om!

200 gram bladerdeeg, 500 gram uien, 1 el olie, 1 el boter, 1 el balsamico-azijn

Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg uit tot het iets groter is dan 20 cm. Leg tot gebruik in de koelkast. Schil de uien, snijd ze in 6 of 8 partjes die aan de kant van de wortel vast blijven zitten. Verhit de boter en olie in ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. leg de uien er in en bak ze ongeveer 15-20 minuten tot ze vrij zacht zijn. Keer ze 1 of 2 keer, waarbij je ze de laatste keer zo veel mogelijk in een rondje neer probeert te leggen. Besprenkel met de balsamico-azijn, en laat een paar minuten meebakken, zodat de azijn wat verdampt. Leg de deegcirkel over de uien, stop aan de rand een beetje in. Bak 20 minuten tot het deeg helemaal is gerezen en goudbruin is. Draai om op een bord en dien meteen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen