donderdag 11 april 2013

Tortilla met zuurkool en chorizo



8 eieren, 1 ui, 500 gram zuurkool, 150 gram chorizo, 1 el olie, 3 el boter, 75 gram geraspte kaas, 100 ml room, peterselie

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Knijp overtollig vocht uit de zuurkool. Snijd de chorizo klein en bak hem in 1 el olie in ca. 2 minuten krokant. Snipper de ui. Kluts de eieren en voeg wat peper toe. Fruit de ui zachtjes in een ovenvaste koekenpan in 1 el boter. Doe er de zuurkool en de room bij en laat 10 minuten stoven. Haal uit de pan. Smelt 2 el boter in de pan en schenk het eiermengsel erin. Doe er de zuurkool en chorizo bij. Voeg wat grofgehakte peterselie toe. Bak rustig bijna gaar. Bestrooi als de randen droog beginnen te worden het geheel met de geraspte kaas. Gratineer hem kort onder de zeer hete grill. Van binnen moet de tortilla gaar, maar nog wel smeuïg zijn.

Erg lekker gerecht voor een luie zaterdagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen