donderdag 18 april 2013
Weespermoppen
300 gram amandelspijs, 1 eidooier, ca. 4 el suiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verkruimel de spijs in een kom. Sneed met de eidooier tot de spijs egaal van structuur en kleur is. Verdeel in twee gelijke porties en rol ze tot dikke worsten. Strooi de suiker op het werkvlak en rol de worsten heen en weer in de suiker zodat ze 20 cm lang worden en overal even dik zijn. Snijd in plakken van 2 cm. Druk een snijvlak lichtjes in de suiker en duw de mop iets platter. Leg de moppen op het bakpapier met het gesuikerde snijvlak naar boven. Bak 8-10 minuten tot de zijkanten net goudbruin worden. Laat afkoelen op een rooster.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Nog nooit van gehoord! Maar lijkt me erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenWeespermoppen zijn ouderwetse Nederlandse koekjes. En ze zijn zeker erg lekker (en zo gemaakt!)
BeantwoordenVerwijderen