dinsdag 2 april 2013

Kikkererwten met komijn en spinazie


Weer een heerlijk recept uit Veg! Heel veel groentengerechten (minder omslachtig, en kortere ingrediëntenlijsten dan in Plenty), superlekker allemaal.

Voor 2 personen:

2 el olie, 1 kleine gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook, snufje chilivlokken, 1tl kominpoeder, geraspte scil van 1 citroen, 1 blik tomatenblokjes, ongeveer 150 gram gewassen spinazie, 400 gram kikkererwten uit blik (afgespoeld en uitgelekt)

Verhit de olie op middellaag vuur. Voeg de ui toe en fruit deze ongeveer 8 minuten tot hij gaar en goudkleurig is. Doe knoflook, chilipeper, komijn en citroenschil er bij en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes met sap toe. Roer goed, breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes sudderen.
Verwijder de harde steeltjes uit de spinazie, scheur grote bladeren doormidden. Doe bij de saus en laat al roerend slinken. Voeg de kikkererwten toe. Laat een paar minuten meekoken tot de kikkererwten goed heet zijn. Proef en voeg evt. zout en peper toe. Lekker met warm platbrood.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen