donderdag 18 oktober 2012

Romige risotto met prei

Van risotto is het erg moeilijk om een aardige foto te maken. Maar dit gerecht was wel zo lekker dat ik het recept plaats.

Voor 3 personen:

25 gram boter, 3 flinke preien (wit en lichtgroen in ringen), ongeveer 1 liter groentebouillon, 250 gram risottorijst, 1 dl slagroom, geraspte parmezaanse kaas

Smelt de boter in een pan met dikke bodem, doe de prei erbij en laat, af en toe roerend, 5 minuten bakken. Doe er 1 el water bij. Laat de prei 20 minuten zacht pruttelen en doe er evt. nog wat extra water bij. Breng de bouillon aan de kook. Roer de rijst door de prei. Schep er een soeplepel hete bouillon bij en blijf roeren tot al het vocht geabsorbeerd is. Blijf er 18-20 minuten soeplepels bouillon bij scheppen en roeren.  Roer als de rijst gaar is de room erdoor. Serveer met de kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen